Dagens PS

Senaste trenden – lyxkrog för hundar

hundar
På nyöppnade Douge får din hund möjlighet att svänga sina lurviga ordentligt. (Bild: Unsplash)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 07 okt. 2022Publicerad: 07 okt. 2022

Det är inte bara hundar som Lady och Lufsen som uppskattar en finstämd middag för två. För några veckor sedan öppnade Douge i San Francisco, finkrogen för fyrbenta med en luxuös avsmakningsmeny för 75 dollar, motsvarande 800 kronor, skriver Robb Report. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Javisst är det en smula okonventionellt, men inte om man betänker att de flesta hundägare faktiskt sätter sin hund i det första rummet.

Med det sagt är Douge som affärsidé inte helt oäven. Inte heller menyn som bjuder på franskinspirerade rätter med närproducerade ingredienser, enkom för våra lurviga vänner.

Hundar som stjärngäster

Rent konceptuellt är det något som nyöppnade Douge är relativt ensamma om. Åtminstone enligt köksmästaren Rahmi Massarweh.

“Mitt tillvägagångssätt är som om det vore en mänsklig restaurang. Det är som om du har kommit in till min restaurang, och stjärngästen är din hund”, säger han.

Frestad? Fråga din bästa vän. (Bild: Douge)

Trerätters för 800 kronor

För din hund innebär det en trerättersmeny för 800 kronor som varieras efter säsong och anrättningar som ekologisk biff med jästa morötter och rödbetor eller musslor med jästa morötter och vetegräs.

ANNONS

Eftersom endast det bästa är gott nog för din bästa kompis bygger samtliga rätter också på ingredienser som din hund mår bra av.

Läs även: Studie: Våra hjärnor mår bra av att klappa en hund

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS