Australiens svalaste vindistrikt ligger i området Central Ranges. Här odlas druvorna till vinfyndet Logan Weemala Shiraz 2019, nära 1000 meter över havet. Det ger ett nyanserat och mycket gott vin till ett plånboksvänligt pris.

ANNONS

Den australiska vinfirman Logan Wines grundades 1997, och drivs idag av makarna Peter och Hannah Logan. Vingårdarna om sammanlagt dryga 100 hektar är belägna på mellan 600 och 900 meters höjd över havet i distrikten Orange och Mudgee. Den höga höjden tillsammans med de vulkaniska jordarterna skapar utmärkta förutsättningar för att göra riktigt bra viner.

Smakkaraktären hos Logan Weemala Shiraz 2019 för tankarna till norra Rhônedalen, i en något lättare och elegantare stil än vi är vana vid när det gäller australiska viner gjorda av Shiraz (Syrah). Det har lagrats ett år på franska ekfat av olika storlek och ålder, vilket ger ett välbalanserat vin med struktur och viss komplexitet.

Logan Weemala Shiraz 2019

Central Ranges, New South Wales, Australien, Nr 2522, Pris 119:-

ANNONS
ANNONS

Omdöme: Nyanserad, fruktig smak med fin ekton. Inslag av hallon, björnbär, bigarråer, kryddor och choklad. Bra balans, och god avslutning.

Läs mer: Årets vinfynd – riktigt bra viner för pengarna