Allt är inte guld som glimmar, men vin är uppenbarligen stöldbegärligt i dessa dagar. Det blev den spanska Michelinkrogen Coque varse under förra veckan då årgångsviner för ett sexsiffrigt belopp blev stulet. 

ANNONS

Det var under förra helgen, efter stängning, som tjuvar enligt uppgift kom över omkring 132 flaskor sällsynt vin från den prisade restaurangen Coque i Madrid. Ett företag som möjliggjordes sedan tjuvarna tagit sig via en gemensam innergård och vidare in i vinkällaren, skriver Robb Report. 

Vin
132 flaskor vin stals från Michelinkrogen Coque i Madrid, Spanien. (Foto: Restaurante Coque)

Vin för miljoner

Bytet som hade ett uppskattat värde på 150 000 dollar, motsvarande 1,6 miljoner kronor, innefattar årgångsviner som av flera skäl blir svåra att ersätta. Det uppger en av restaurangens ägare Rafael Sandoval, som menar att försäkringen inte kan täcka affektionsvärdet för de förlorade buteljerna.

”Vi är mycket oroliga och sårade över det som hände, inte på grund av en ekonomisk fråga, utan för att några av de stulna flaskorna tillhörde min farfar från mycket gamla årgångar som 1925 eller 1936. Det fanns flaskor som har gått från generation till generation och som inte ens vingårdarna själva har. Vi är väldigt bittra över att förlora dessa flaskor som vi höll så kära”, säger han.

Misstänkt insiderbrott

Det faktum att tjuvarna enbart riktade in sig på unika flaskor från äldre årgångar, tidpunkten för brottet och tillvägagångssättet, gör att det nu råder misstankar om ett insiderbrott, även om ingen ännu kunnat gripas.

Att det finns ett intresse för den här typen av gods, råder det ingen tvivel om. Tidigare i år kunde Dagens PS rapportera om en fräck vinstöld, även den i Spanien, då viner för 16 miljoner kronor stals från boutiquehotellet Atrio i Cáceres.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Århundradets vinstöld – kom över årgångsvin för 16 miljoner [Dagens PS]