Veckans vita är ett friskt vitt vin från sydvästra Frankrike signerad systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman – Golden Year Chardonnay.

ANNONS

Hanna Widell och Amanda Schulman är syskonparet som både gör poddar, böcker och vin ihop. Under förra året lanserade systrarna rosévinet Golden Year Rosé, det första vinet i en serie vid namn Golden Year.

Lagom till Valborg adderas Golden Year Chardonnay till serien. Ett torrt och  månsidigt vitt vin från sydvästra Frankrike gjort på den populära druvan med samma namn.

Mångsidigt och prisvärt

Golden Year Chardonnay har en frisk karaktär och bjuder på inslag av citrus, vita blommor, melon och örter som gifter sig fint med både grillat, fisk och skaldjur. Ett mångsidigt och prisvärt pratvin som även fungerar utmärkt som aperitif året om.

”Det här är en vinstil som vi uppskattar väldigt mycket. Vi älskar verkligen Chardonnay, i synnerhet fransk Chardonnay, och vi är otroligt stolta över resultatet. Vi har provat igenom en herrans massa olika vinstilar och olika komponenter för att hitta “vårt” Chardonnayvin, och att det passar till så mycket är riktigt kul”, säger Hannah Widell.

 

Golden Year Vitt
Ny Chardonnay med örtiga toner. (Bild: Urban Wines)

Golden Year Chardonnay

Frankrike, 2021. Artnr: 56449, 99 kronor.

ANNONS
ANNONS

Vinerna i Golden Year-serien har tagits fram i samarbete med Urban Wines. Golden Year Chardonnay är från och med nu en del av Systembolagets beställningssortiment.

Läs även:5 uteserveringar i innerstaden att räkna med [Dagens PS]

Läs även: Nyhet: Snabba Cash i flytande form [Dagens PS]