Dagens PS

Nyhet: Snabba Cash i flytande form

Snabba Cash
Nu lanserar författaren Jens Lapidus rödvin och cava under sin välkända etikett. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 21 apr. 2022Publicerad: 21 apr. 2022

Termen och fenomenet “Snabba cash” blev ett med det svenska folket när författaren Jens Lapidus under 2006 skrev en hyllad kriminalroman med samma namn. Nu lanserar Lapidus rödvin och cava under samma etikett, skriver Café. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De som var med när det begav sig minns troligen hur banbrytande Jens Lapidus bok Snabba cash var när den kom ut vid 2000-talets början och gav medel-Svensson en inblick i Stockholms kriminella kretsar.

Succén blev omedelbar och det svarta kriminaldramat rosades av en enad kritikerkår, inte minst på grund av sitt avskalade och interna språk. Sedan dess har Snabba cash vuxit sig till en miljonindustri som genererat i både böcker, film och en hyllad serie på Netflix, skriver Café.

Snabba Cash Cava

Snabba Cash, Cava Reserva by Jens Lapidus
Spanien. Art.nr: 56183, 120 kronor.

Snabbt bubbel och rödvin

Som ett led i det lanseras nu även ett rödvin och en cava under den bekanta etiketten. Närmare bestämt då Snabba Cash, Barbera d’Asti by Jens Lapidus och Snabba Cash, Cava Reserva by Jens Lapidus, båda en del av Systembolagets beställningssortiment och särskilt utvalda av författaren själv.

 

Snabba Cash Röda

ANNONS

Snabba Cash, Barbera d’Asti by Jens Lapidus
Piemonte, Barbera d’Asti, Italien, 2019.
Art.nr: 56159, 129 kronor.

Som en älskare av både mousserande och kraftfulla rödviner är steget in i vinbranschen en lustfylld upplevelse för Lapidus, som nämner både Mallorca och sin frus risotto som inspirationskällor. Han vill även tro att Snabba cash ska fungera också i flytande form.

”Jag har märkt att Snabba Cash står för något viktigt. En berättelse som inger en känsla av Sverige idag. Därför vill jag testa att föra över den känslan på något annat. Snabba Cash är inte ett vintypiskt namn, men det är i grunden en historia där olika världar möts”, säger han enligt Café.

Läs även: Innovation med näsa för whisky

Läs även:

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS