Rekordhöga temperaturer och värmebölja slår nu ut restauranger i Kalifornien, USA, som tvingas hålla stängt för att skydda anställda och kunder, rapporterar Robb Report.

ANNONS

Extremvädret fortsätter att utmana världen. Den senaste veckan har Bay Area i Kalifornien nått upp i temperaturer som inte upplevts sedan femtiotalet. Det har gjort att flera restaurangägare i regionen tillfälligt stängt ned sin verksamhet.

Ett beslut som grundar sig på både hälso- och säkerhetsfrågor, som till exempel strömavbrott.

Stänger uteserveringar

De krogar som fortsatt håller öppet har av förklarliga skäl stängt sina uteserveringar, medan de näringsidkare som inte har ett val, till exempel foodtrucks och gatukök, har fått stänga helt.

Däribland matbilen OG Tacos som stängde tidigare i veckan. Detta eftersom temperaturen stiger inne i lastbilen när maten tillagas vilket gör situationen ohållbar under pågående värmebölja.

Att inte hålla öppet genererar istället i en förväntad ekonomisk förlust på omkring 6000 dollar, motsvarande 60 000 kronor, enligt ägaren. Stora pengar för en egenföretagare i en tid då man vänder på slantarna som det är.

Luftkonditionering lockar kunder

På det positiva kontot har värmen samtidigt lockat en del kunder till restaurangerna, eftersom hettan driver människor ur sina hem. De krögare som kan erbjuda sina kunder luftkonditionering har av det skälet haft mer att göra än normalt, skriver Robb Report.

Med det sagt förbereder sig de flesta restaurangägare för att liknande temperaturer är att vänta i Kalifornien också framöver. Extremväder har sorgligt nog blivit det nya normala.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bidrag ska ge Napa Valley övertag i klimatkampen [Dagens PS]

Läs även: Rekordhetta fortsätter att gäcka Kina [Dagens PS]