Tareq Taylor är den skånske kocken som med sin passion för både matlagning och människor fått en självklar plats i det svenska folkhemmet. Nu lanserar han en bubblig crémant i sitt eget namn.

ANNONS

Det är inte första gången som Tareq Taylor ger sig på dryck. I våras släppte den populäre kocken ”Tareq Taylor” en riseling, som snabbt blev mycket omtyckt och i dag serveras på hans restaurang Kockeriet i Malmö.

Det följs nu upp av ”Tareq Crémant de Loire Brut” ett elegant mousserande vin från AOPCrémant de Loire i södra Frankrike.

Perfekt till skaldjur och mingel

Tareq Crémant de Loire Brut” är en cuvée på chenin blanc, cabernet franc, chardonnay och pinot noir, varav den sistnämnda råkar vara en av Taylors favoritdruvor.

Tips! Servera gärna din Crémant vid 6-8 grader så att den fruktiga aromen får lov att nå sin fulla potential.

Smaken är välbalanserad med söta inslag av päron, äpple och akaciahonung, som vägs upp med citrus och mineraler. Det ger ett fräscht vin som gifter sig fint med havets läckerheter, men även klarar att stå på egna ben.

Tareq Crémant de Loire Brut ingår från och med i dag i Systembolagets beställningssortiment.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Tredje gången gillt för prisbelönt kändisvin [Dagens PS]

Läs även: Formel 1-stjärna lanserar vin i USA [Dagens PS]