Sarah Jessica Parker är skådespelerskan som gått från klarhet till klarhet – i vinbranschen. Med femton guldmedaljer och mer än femtio utmärkelser i bagaget lanserar Parker nu den tredje årgången av sitt kändisvin Invivo X, SJP Sauvignon Blanc.

ANNONS

Kändisviner är en spretig konstform som i sämsta fall går upp som en sol och ned som en pannkaka. Men självklart finns det undantag. Ett av dem är Sarah Jessica Parker. 

Med succéserien Sex and the city bakom sig har den amerikanska skådespelerskan växlat över till vin, och hon har gjort det bra. I dag är hennes Invivo X, SJP det mest prisbelönta kändisvinet i världen och lovorden fortsätter att hagla.

Kändisviner
Den tredje årgången av Invivo X, SJP Sauvignon Blanc lanseras i Sverige i september. (Bild: IVY)

Innovation möter star quality

Så vad skiljer Parkers vin från andra kändisviner?

Möjligen kan delar av succén härledas till  Invivo & Co, en av Nya Zeelands mest innovativa vinproducenter och Invivo-X medgrundare Tim Lightbourne och Rob Cameron. Kanske är det lika delar star quality och vintradition.

Oavsett vilket står Parker bakom ett framgångsrecept vars tredje release, Invivo X, SJP Sauvignon Blanc lanseras i Sverige i september.

Exotisk doft, elegant eftersmak

Invivo X, SJP Sauvignon Blanc består av druvor från fem olika vingårdar, alla från alla från Marlborough, Nya Zeeland. Doften är minst sagt exotisk och bjuder på mogen tropisk frukt, citrusskal och guava. Det är också ett vin med välbalanserad syra, milda ektoner och elegant eftersmak.

Ingredienser som sammantaget ger vinet 92 poäng hos vinsajten Wine Spectator och erhåller 90 poäng av vinkritikern James Suckling.

ANNONS
ANNONS

Övriga dödliga får ge sig till tåls till den 15 september då vinet lanseras på Systembolaget med start klockan 10.00.

Läs även: Mer vin och mindre sex för Sarah Jessica Parker [Dagens PS]

Läs även: Drick bubbel som en drottning [Dagens PS]