Dagens PS

Så ska 3D öka intresset för växtbaserat kött

Växtbaserat kött
Vem hade kunnat ana att 3D-teknik låg bakom godsaker som dessa? (Bild: Redefine Meat)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 13 okt. 2022Publicerad: 13 okt. 2022

Nu tar det växtbaserade företaget Redefine Meat nästa steg in i framtiden. Tillsammans med importören Giraudi Meats och 3D-teknik är målet att utöka produktionstakten i Europa och sälja växtbaserat kött utan kompromisser. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För dig som undrar vad 3D-teknik rimligen kan ha med köttindustrin att göra, än mindre vegetariska alternativ, är svaret faktiskt en hel del. Detta eftersom 3D på ett unikt sätt gör det möjligt att producera växtbaserade produkter med egenskaper som nästintill är identiska med köttets fiber-, muskel- och fettstruktur.

Av det skälet inleder det israeliska bolaget Redefine Meat ett partnerskap med importören Giraudi Meats i hopp om att etablera och sprida sina växtbaserade produkter ytterligare, rapporterar Reuters.

Tillfällig dipp i hamburgerkedjorna

Ett samarbete som sker i en tid då intresset för växtbaserade alternativ i någon mån ebbat ut, som ett resultat av inflation och stigande priser.

Ytterligare en aspekt är snabbmatskedjorna, en viktig försäljningskanal för bolag som Redefine Meat, som tvingats skära ned på sina personalkostnader, vilket påverkar försäljningen av exempelvis vegetariska burgare.

Trots detta väljer Redefine Meat ändå att se ljust på framtiden och räknar med en produktionstakt på mer än 15 ton växtbaserat kött per dag redan i år. Detta enligt bolagets grundare och vd Eshchar Ben-Shitrit.

“Det faktum att våra produkter nu säljs av Giraudi Meats, samma personer som säljer högkvalitativt kött, visar att de inte kompromissar med veganska produkter”, säger han till Reuters. 

Inom kort lanserar bolaget också filébitar av mer exklusivt slag som med Giraudis draghjälp väntas bli ett attraktivt substitut för kött på restauranger världen över, med start i Frankrike, Italien, Grekland och Sverige.

ANNONS

Läs även: Veganmat-chef gripen – bet man i näsan 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS