Dagens PS

Veganmat-chef gripen – bet man i näsan

Beyond Meat
Doug Ramsey. (Foto: Polisen i Washington County, Arkansas)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 20 sep. 2022Publicerad: 20 sep. 2022

Veganmatsbolaget Beyond Meats operativa chef Doug Ramsey greps i helgen misstänkt för att ha bitit en mans näsa i ett parkeringsgarage i Arkansas efter en fotbollsmatch på college, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Beyond Meat är en producent av växtbaserade köttsubstitut grundat 2009, med verksamhet i över 40 länder. Det börsnoterade bolaget har ett börsvärde på drygt en miljard dollar och har en rad kändisinvesterare som Leonardo DiCaprio, Jessica Chastain och Snoop Dogg bakom sig.

Beyond Meat är ned 73 procent på börsen i år

Bolaget har dock haft svårt på börsen i år, och är ned över 73 procent sedan nyår. För bara tre år sedan värderades företaget till 13,4 miljarder dollar.

Nu skakas bolaget av en skandal där den operativa chefen (COO) Doug Ramsey kan ha käkat kött trots allt – från en människas näsa. Han greps i helgen misstänkt för terroristiska hot och tredje gradens misshandel och fick spendera en natt i fängelse i Washington County, Arkansas, rapporterar CNBC.

Ramseys bil ska ha blivit påkörd av en Subaru i ett parkeringsgarage efter en match i amerikansk fotboll mellan University of Arkansas och Missouri State på Razorback Stadium i Arkansas. Ramsey ska då ha blivit så förbannad att han körde näven genom vindrutan på Subarun.

“Slet av köttet på nässpetsen”

Subaruägaren klev sedan ur sin bil, och Ramsey ska ha börjat slå honom och bet honom i näsan och “slet av köttet på nässpetsen”, enligt den preliminära rapporten. Offret och ett vittne hävdade också att Ramsey sa till Subaruägaren att han skulle döda honom.

Beyond Meat-chefen fick spendera en natt i fängelse och släpptes på söndagen mot borgen. Under måndagen föll Beyond Meat 6,7 procent på börsen.

Ramsey har varit operativ chef för Beyond Meat sedan december. Han har tidigare arbetat för Tyson Foods, där han var chef för fjäderfä- och McDonald’s-verksamheterna.

Läs även: Börsraketens köttsubstitut snart i Kinas matbutiker

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS