På senaste har vädret gett oss ett överskott på härlig vit snö. Men den är inte bara till för att skottas undan eller åka skidor på – utan det går utmärkt att göra snöglass.

ANNONS

Snöglass är en populär nostalgitripp för många i, något förvånande, södra USA. Trots det skandinaviska vädret är konceptet inte alls lika välkänt i Sverige.

På endast några få minuter med ingredienser från skafferiet och himlen kan en enkel och rolig efterrätt slängas ihop.

Så gör du snöglass

Ha i åtanke att all snö inte är säker att äta. Använd därför endast nyfallen vit snö som inte hamnat i kontakt med själva markytan!

Fetare mjölk är också att föredra, eller att byta ut en dl av mjölken med grädde om man har.

Ingredienser

3 dl mjölk
1 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 liter ren snö

ANNONS
ANNONS
Instruktioner

1. I en mindre skål, vispa ihop mjölk, socker, vaniljsocker och salt. Ställ i frysen medan ni hämtar snön.
2. Samla ihop 3 liter nyfallen och ren snö i en stor bunke.
3. Häll mjölkblandningen över den insamlade snön och blanda försiktigt. Hämta mer snö om den blir för lös.
4. Servera genast, gärna med strössel eller annat roligt på, innan den smälter!

Läs mer: Vinguide till sportlovskäket