Mörk choklad – mörka hemligheter?

Uppdaterad: 30 dec. 2022Publicerad: 30 dec. 2022
Choklad
Italien har investerat klimatpengar i chokladbutiker i Asien. (Foto: Pixabay)

En privatperson i New York stämmer Hershey Co för att företaget ska ha mörkat att dess mörka choklad innehåller skadliga nivåer av bly och kadmium. Nu kräver han minst fem miljoner dollar i skadestånd.

ANNONS
ANNONS

Christopher Lazazzaro stämmer Hershey Co och anklagar företaget för att sälja mörk choklad som innehåller skadliga nivåer av bly och kadmium.
Nu kräver Lazazzaro minst fem miljoner dollar i skadestånd av företaget, skriver Reuters.

“Skulle inte ha köpt”

Lazazzaro, som initierar en grupptalan mot Hershey, säger att han inte skulle ha köpt, eller åtminstone betalat mindre, för Hershey’s Special Dark Mildly Sweet Chocolate, Lily’s Extra Dark Chocolate 70% Cocoa och Lily’s Extreme Dark Chocolate 85% Cocoa – om Hershey avslöjat vilket innehåll av metaller de har.

ANNONS
ANNONS

Skadliga nivåer av bly

Stämningen kommer två veckor efter att Consumer Reporters avslöjat resultat från vetenskapliga tester av 28 mörka chokladkakor när det gäller bly och kadmium.

Alla 28 innehöll tungmetallerna, men 23 av dem innehåller potentiellt skadliga nivåer av bly och/eller kadmium för personer som äter ett uns, motsvarande 27,3 gram choklad om dagen.

“Allvarlig hälsorisk”

Två av de produkter Lazazzaro pekar ut i stämningen hade höga halter av bly och en av dem höga halter av såväl bly som kadmium.

Lazazzaro hävdar att produkterna utgör en “allvarlig hälsorisk” och att konsumenter litar på att Hershey är sanningsenligt om ingredienserna i sina produkter.

Vill du ta del av fler nyheter som rör mat och vin ? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: Vin och sjögurkor beslagtaget i Hongkong

ANNONS
ANNONS
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.