En omfattande räd i Hongkong innan jul ledde till att smuggelgods för miljoner kunde beslagtas. Däribland vin, torkade hajfenor och sjögurkor som enligt uppgift var på väg mot Kina.

ANNONS

Det var tack vare underrättelser och hemlig avlyssning av två oceanfartyg på väg mot Shanghai som myndigheterna i Hongkong i början av december kunde genomföra aktionen, som blev den näst största av sitt slag i år, skriver The Drinks Business.

Nu står fem män misstänkta för inblandning i smuggelaffären och en utredning pågår. Allt medan gränserna till Kina förblir stängda, som ett resultat av pandemin. Något som försvårar import av varor som just vin och sprit och möjligen förklarar stöldgodsets innehåll.

Vin, vinylskivor och sjögurkor

Inte mindre än 9000 flaskor med vin, varav tusentals flaskor Penfolds och Moët & Chandon, ingick i det smuggelgods som kunde lyftas från fartyget på väg mot Shanghai.

Utöver vin, champagne, elektronik, vinylskivor och omkring 4000 lådor med medicin, rymde lasten även torkade hajfenor och sjögurkor.

Allt till ett sammantaget värde av omkring 21,2 miljoner pund, motsvarande 266 miljoner kronor, skriver The Drinks Business.

ANNONS
ANNONS

Vill du ta del av fler nyheter som rör mat och vin ? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: Så viktig är etiketten när vi väljer vin [Dagens PS]