Med några dagar kvar till midsommar bjuder matkreatören och entreprenören Patrik Brunell på en lättlagad midsommarsill toppad med gremolatasmör. Spännande, enkelt och väldigt, väldigt gott. 

ANNONS

Ingen midsommar utan matjessill. Lagom till långhelgen dukar Dagens PS tillsammans med Patrik BrunellSwedish Culinaire Food fram en härlig midsommarsill med smak av persilja, vitlök och citronzest. En rätt som du enkelt svänger ihop med matjessill, färskpotatis och ägg och toppar med smält gremolatasmör och en klick löjrom.

Enkelt att göra och försvinnande gott!

Midsommarsill med färskpotatis, ägg och gremolatasmör

Recept för fyra personer

Ingredienser:
250 gram Matjesfiléer i mindre bitar
1 liten silverlök
3 kokta ägg
8 stycken kokta färskpotatisar
1 förpackning BUTTER gremolata
Creme fraiche
Löjrom

Midsommarsill
Sill är serverad! (bild: Swedish Culinaire Food)

Så här gör du:
1. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar.

ANNONS
ANNONS

2. Skär äggen i tärningar. Skiva potatisen och hacka löken fint.

3. Lägg upp samtliga ingredienser på ett serveringsfat.

4. Smält en hel förpackning med BUTTER gremolata i en kastrull under omrörning.

5. Häll smöret över sill, ägg och potatis.

6. Garnera rätten med några små klickar creme fraiche och toppa med löjrom.

ANNONS
ANNONS

7. Din midsommarsill är redo att servera!

Läs även: Så matchar du ”helan” med sillen [Dagens PS]

Läs även: Veckans rätt: Lammkotletter med Café de Parissmör & rostade jordärtskockor [Dagens PS]