Som Dagens PS tidigare kunnat rapportera tvingades Kung Charles III under förra veckan att ställa in sitt planerade statsbesök till Frankrike på grund av de just nu rådande protesterna i landet. Det betyder att den brittiske monarken även går miste om några riktigt fina droppar bordeaux-vin.

ANNONS

En höjdpunkt kunde det ha blivit för Kung Charles III, om han bara kommit till franska Château Smith Haut Lafitte, bordeaux-vinets högborg.

Tanken var nämligen att den brittiske monarken tillsammans med sin fru Camilla skulle fått äran att besöka det hyllade vinodlingsområdet Pessac-Léognan, skriver The Drinks Business. 

Ingen vinprovning för kungen

Det senare ett underdistrikt till Graves AOP i Bordeaux som omfattar de kommuner som ligger närmast staden Bordeaux, och anses producera de bästa vinerna av sitt slag. Hit hör i dagsläget både vitt och rött vin, om än med betoning på rött.

Någon vinprovning blev det dock inte för Kung Charles III, som snuvades på såväl sitt första statsbesök till Frankrike som bordeaux av högsta kvalitet. Allt tack vare de våldsamma protesterna som uppstått i samband med Frankrikes pensionsreform, som höjer pensionsåldern i landet.

I skrivande stund är det ännu inte bekräftat när den brittiske kungen får en ny möjlighet att besöka Frankrike och Bordeaux.

Vill du läsa mer om kungliga mat- och vinupplevelser? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst

Relaterade artiklar:

ANNONS
ANNONS

Kung Charles skjuter upp statsbesök i Frankrike [Dagens PS]

Jobba vid brittiska hovet? Så mycket tjänar du [Dagens PS]