Det italienska chokladföretaget Ferrero International SA återkallar sin populära produkt Kinderägg i flera länder, då den kan innehålla salmonella, rapporterar Bloomberg. 

ANNONS

Under tisdagen rapporterade Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet att 134 fall av salmonella i Europa kan härledas till ”specifika chokladprodukter” som den troliga orsaken, enligt ett uttalande som Bloomberg rapporterar om.

Den italienska godistillverkaren Ferrero International SA meddelade på torsdagen att de hittat en koppling mellan salmonellafallen och företagets fabrik i Arlon, Belgien. Salmonellan har sitt ursprung i ett filter vid utloppet av råvarutankar i mitten av december, enligt Ferrero.

Det har fått företaget att återkalla den populära produkten Kinderägg, som är populär bland barn, i flera länder – lagom till påsk då chokladäggen är extra populära. Under torsdagen återkallades också annan choklad gjord på den belgiska fabriken. Dessa inkluderar partier av Kinder Surprise, Kinder Mini-ägg och Kinder Schokobons, enligt Bloomberg.

”Vi beklagar djupt detta ärende och vill tacka myndigheterna för det pågående samarbetet och rekommendationerna”, säger Ferrero och tillägger att de bytt ut filtret i fabriken och utökat sina kvalitetskontroller.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Chokladälskare kan få betala dyrt för kärleken [Dagens PS]