Vinhandlaren Winefinder får fortsätta att bedriva e-handel med kvalitetsvin. Det står klart efter att patent- och marknadsöverdomstolen vid Svea Hovrätt dömt till företagets fördel. En bedömning som skiljer sig från Patent- och marknadsdomstolens domslut från 2020, skriver Winefinder i ett pressmeddelande. 

ANNONS

Det var under 2019 som Systembolaget valde att stämma vinhandlaren Winefinder vid Patent- och marknadsdomstolen. Detta sedan Winefinder antogs bedriva olaglig detaljhandel och bröt mot svensk alkohollagstiftning.

En synpunkt som fick gehör i Patent- och marknadsdomstolens under 2020 men sedan överklagades av Winefinder.

Fokus på kvalitetsviner

Nu gör Patent- och marknadsöverdomstolen motsatt bedömning och ger Winefinder klartecken att att fortsätta i enlighet med Rosengrendomen, svensk alkohollagstiftning och gällande EU-rätt. Ett besked som välkomnas av företagets huvudägare och styrelseordförande Alex Tengvall.

”Utfallet var väntat och vi uppfattar att det förstärker det rådande rättsläget. Nu kan vi lägga allt fokus på att fortsätta erbjuda några av världens bästa viner, från små utvalda producenter som annars sällan får chansen att nå svenska och nordiska konsumenter”, säger Tengvall.

Enligt Tengvall är domen ett efterlängtat kvitto på att distanshandel med vin faktiskt är lagligt, vilket underlättar även för andra vinhandlare i branschen. Nu ser man på Winefinder fram emot att komma på fötter igen efter att mycket tid och resurser lagts på rättsprocessen.

”Nu kan vi förhoppningsvis lägga det här bakom oss och åter fokusera på det som vi alltid gjort riktigt bra. Att förse kvalitetsmedvetna vinkonsumenter med de bästa vinerna som marknaden har ett erbjuda”, avslutar Tengvall.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Systembolaget stämmer konkurrent[Dagens PS]

Läs även: Akut brist på glasflaskor – sluta kasta, börja panta [Dagens PS]