När priserna på öl sticker iväg försöker sig allt fler ölälskare där ute på att brygga hemma. Det framgår av ny forskning som tittat närmare på brittiska ölkonsumenter och deras köpbeteende. 

ANNONS

Det är egentligen inte särskilt konstigt. Prishöjningar slår åt alla håll. För dryckesbranschen innebär det dels ökade varu- och produktionskostnader, men också stigande energiräkningar för utskänkningsställena som ska sälja drycken.

För konsumenten gör det att priset på favoritdrycker som öl skjutit i höjden och att barer i sämsta fall tvingas stänga, skriver The Drinks Business.

En tuff verklighet för en ölnation som Storbritannien där priset på en pint just nu närmar sig 7 pund, motsvarande 88 kronor. En ökning med omkring 9 procent.

Av det skälet tar britterna nu ölen i egna händer.

Ökat intresse för att brygga öl hemma

Enligt en färsk undersökning från det brittiska företaget Pinter tycks intresset för att brygga öl hemma nämligen ha ökat.

ANNONS
ANNONS

Det visar sig inte minst online där sökningar på ord som ”hembryggeri” ökat med 77 procent bara i år.

Vidar har sökningar på på ”flaskbutik nära mig” och ”flaskbutik” ökat med sammanlagt 528 procent, medan ”ölbutik” ökat med 50 procent, vilket visar på att ölälskare inte övergivit sin favoritöl, men likväl försöker hitta nya sätt att hålla nere kostnaderna för sin ölkonsumtion.

Bland annat genom att dricka öl hemma istället för på det lokala ölhaket.

Viktigt att visa solidaritet

En utveckling som man på Pinter som säljer hembryggningssatser ser positivt på.

”Vi älskar hur långt konsten att brygga hemma har kommit och att människor går samman för att göra färsk öl hemma”, säger Cecelia Goodall, kommersiell chef på Pinter, till The Drinks Business.

Med det sagt understryker hon dock vikten av att visa solidaritet med ”industrisyskon” som pubar och andra utskänkningsställen i tider som dessa.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om mat och vin? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: Lista: Här är städerna där ölen är billigast [Dagens PS]

Läs även: Ölet och glöggen du inte vill missa i jul [Dagens PS]