För att minska köbildning i och utanför butikerna sprider Systembolaget nu ut och ändrar dagar för lansering av Tillfälligt sortiment. Man har dessutom infört beställningsstopp på varor i det Tillfälliga sortimentet.

ANNONS

Istället för att lansera varannan fredag, då Systembolaget generellt har många kunder, så lanseras nyheter i det Tillfälliga sortimentet varje tisdag och varannan onsdag. På så sätt sprids lanseringarna ut under fler dagar i månaden. 

Tillfälligt sortiment i fler butiker

För att minska köbildning i vissa butiker så kommer dryckerna finnas i fler butiker än normalt. Inför varje släpp kan du se vilka butiker som har vilka varor på Systembolagets hemsida.

Totalt lanserar Systembolaget samma mängd drycker, men färre per tillfälle. Det innebär att kundbesöken sprids ut över olika tillfällen.

Stopp för beställningar

”På grund av Covid-19 har beställningar av hemleverans och beställningar till våra ombud ökat markant. Detta tillsammans med personalbrist hos oss har lett till att vi nått kapacitetstaket i våra depåer. För att möta så många kundbehov som möjligt har vi tyvärr varit tvungna att pausa beställningar av det Tillfälliga sortimentet – både online och i butikerna”, skriver Systembolaget på sin hemsida.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Systembolagets beställningssortiment – monopolets räddningsplanka