Björn Frantzéns välbesökta brasserie Astoria är Årets affärskrog 2021. Det fastslog tidningen Dagens Industri under onsdagen. Det blir andra gången som en av Frantzéns krogar tar hem DI:s krogpris, efter ett år i framgångens tecken.

ANNONS

Med gårdagens utmärkelse från Dagens Industri visar Björn Frantzén att inte ens en brinnande pandemi kan stoppa en riktig mästerkock.

Med nyöppnade brasserie Astoria, har Frantzén gått från klarhet till klarhet, medan stora delar av krogbranschen gått på knäna.

Ända sedan Astoria slog upp portarna i mars i år, har det forna biopalatset på Nybrogatan varit en kulinarisk snackis, som krogkännare och foodies av rang vallfärdar till. Så är det också fullbokat varje kväll.

Internationellt brasserie med udd

Inspirationen har Frantzén hämtat från världens brasserier, även om menyn till stor del inspirerats av det franska köket. Till det kommer den där lilla tvisten, som en gång satte den världskände restauratören på krogkartan.

Priset för Årets affärskrog, kammade Frantzén hem för första gången under 2015, då med lunchrestaurangen Bobergs Matsal på varhuset NK i Stockholm.

Frantzén stoltserar också med tre stjärnor i Guide Michelin. Restaurang Frantzén, har utsetts till världens sjätte bästa restaurang. Det har även regnat stjärnor över det delägda restaurangprojektet Zén i Singapore.

Matlagning i världsklass

Med Astoria har Frantzén gjort det igen. Elegant inredning och matlagning i världsklass. Här glider såväl Stockholms krogelit som välbekanta ansikten från näringslivet, ner för den spektakulära spiraltrappan.

ANNONS
ANNONS

”Det är en härlig utmaning att gästerna har extremt höga förväntningar”, säger Björn Frantzén till Dagens Industri.

Han tillägger dock ödmjukt att det ”så ska det vara”, oavsett vilken av hans krogar man än gästar, och påpekar att man inte ska ”vara för kaxig.”

Läs även: Moderaterna kräver plan för nya krisstöd [Dagens PS]