Samtidigt som Teslas aktiekurs rasar så rasar Ukraina mot vd:n Elon Musk efter ett twitterinlägg där Musk lägger fram ett eget ”fredsförslag”. 

ANNONS

Under måndagen presenterade Tesla sin kvartalsrapport, som var en besvikelse för marknaden. Tesla brottas fortsatt med ökade kostnader och släpar som ett resultat efter i leveranserna, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Under måndagen dök också Teslas aktie hela 8,7 procent, samtidigt som USA-börsen i övrigt steg rejält med uppgångar på drygt 2 procent.

Teslas vd Elon Musk ville dock helst prata om annat, och hamnade i ett storbråk på med Ukraina då han la ut en omröstning på twitter om ett egenpåhittat ”fredsförslag” där stora delar av de ockuperade områdena i Ukraina skulle tillfalla Ryssland. I skrivande stund leder nej-rösterna på Musks inlägg, med cirka 60 procent mot 40 procent med cirka 2,5 miljoner röstande.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj svarade elegant med en egen omröstning på twitter, där han undrade ”vilken Elon Musk gillar du bäst?” med svarsalternativen ”En som stödjer Ukraina” och ”en som stöder Ryssland”, där en Ukraina-vänlig Elon Musk har 80,4 procent av de drygt 2 miljoner rösterna.

ANNONS
ANNONS

Tidigare har Elon Musk setts som något av en hjälte i det krigsdrabbade landet, efter att SpaceX satellitinternet Starlink framgångsrikt använts av Ukrainas armé. Andra ukrainare var inte lika behärskade som presidenten utan bad Musk att dra åt helvete.

”F— off är mitt mycket diplomatiska svar till dig. Det enda resultatet är att nu kommer ingen ukrainare NÅGONSIN att köpa din jävla tesla-skit. Så lycka till”, skriver Andrij Melnyk, Ukrainas ambassadör i Tyskland, enligt CNBC.

Läs även: Tesla brottas med ökade kostnader – släpar efter [Dagens PS]

Läs även: Tesla visar upp Optimus – ”kommer bli större än bilen” [Dagens PS]

Läs även: Elon Musks Starlink har blivit livlina för Ukraina [Dagens PS]