Dagens PS

Spotifys vd: "Tror inte på att tysta Joe Rogan"

vd Joe Rogan
Daniel Ek, vd för Spotify, stänger inte av Joe Rogan från musiktjänsten men han är "djupt ledsen" över den skada Rogan orsakat. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 feb. 2022Publicerad: 07 feb. 2022

Daniel Ek, vd för Spotify, stänger inte av Joe Rogan från musiktjänsten men han är “djupt ledsen” över den skada Rogan har orsakat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Det finns inga ord för hur jag på ett adekvat sätt kan förmedla hur djupt ledsen jag är för att ‘Joe Rogan Experience’-kontroversen fortsätter att påverka var och en av er”, skriver Daniel Ek i ett brev till sin personal, som Bloomberg News tagit del av och fått verifierat av en talesperson för den svenska musikstreamingtjänsten.

Daniel Ek beklagar att Joe Rogan hasplat ur sig “otroligt sårande” kommenterar och att det spiller över på anställda på Spotify, som han förstår känner sig “utmattade” och “frustrerade”.

Spotifys vd: Spotify delar inte Joe Rogans värderingar

Ek understryker att Spotify inte på något sätt delar den kontroversiella poddaren Joe Rogans värderingar. Rogan anklagas för både rasistiska utspel och desinformation om covid-19-vaccinerna med sin podcast, som finns på Spotify.

Joe Rogan ber å sin sida om ursäkt för att han bland annat använt N-ordet i ett tidigare avsnitt och andra rasistiska tillmälen. I ett Instagraminlägg menar Rogan att han är ångerfull och betett sig skamligt, berättar Bloomberg.

Nyligen krävde världsartisterna Neil Young och Joni Mitchell att deras musik plockas bort från Spotify på grund av Rogans “felaktiga” och vilseledande” vaccininformation i sin podd.

Spotifys vd Daniel Ek har efteråt förklarat att musiktjänsten måste skärpa sina policyrutiner över innehållet. Däremot håller Ek fast vid att han inte tänker stänga av Joe Rogan från Spotify.

“Jag vill göra en sak mycket tydlig, jag tror inte på att tysta Joe är svaret”, deklarerar Ek, även om han “starkt fördömer” det Joe Rogan gett uttryck för i sin podcast.

ANNONS

Läs även: Joe Rogan ber Neil Young om ursäkt på Spotify

Läs mer: Spotifys aktie rasar – “för tidigt” att veta om bråk

Läs vidare: Spotify-vd drar in miljarder på aktieaffärer

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS