Dagens PS

Världsartisten: "Spotify sprider falsk information om vaccin"

Spotify vaccin
Neil Young vill tas bort från Spotify. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 jan. 2022Publicerad: 26 jan. 2022

Neil Young kräver att hans musik tas bort från Spotify – då han anser att podcastern Joe Rogan sprider falsk information om vaccin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Joe Rogans podcast “The Joe Rogan Experience” blev exklusiv på Spotify sommaren 2020 i ett avtal värt 100 miljoner dollar.

Dagens PS rapporterade redan i september samma år om att det skapat internbråk på bolaget, då kontroversiella avsnitt skapade upprördhet bland personalen som upplevde dem som transfobiska och rasistiska. Spotify valde då att plocka bort avsnitt med bland annat den kände konspirationsteoretikern Alex Jones.

Rogan har på senare tid fått hård kritik för att falsk information om vaccin sprids i podcasten, bland annat då 270 läkare och forskare skrev på ett upprop som uppmanade Spotify att slå ned hårt på desinformation.

“Spotify har ett ansvar att minska spridningen av desinformation på sin plattform, även om företaget för närvarande inte har någon policy för desinformation”, skrev forskarna och läkarna för ett par veckor sedan, enligt Rolling Stone.

Kritiken rör bland annat en intervju som Joe Rogan publicerade i slutet av december med en känd vaccinmotståndare, läkaren Robert Malone. 

Nu rapporterar medier världen över att den kanadensisk-amerikanske musikern Neil Young skrivit ett brev till sin manager och skivbolaget Warner där han kräver att hans musik plockas bort från Spotify.

”Jag gör det här eftersom Spotify sprider felaktig information om vaccin, något som kan vara potentiellt dödligt för dem som tror på denna desinformation”.

”De kan ha Rogan eller Young. Inte båda två.”

ANNONS

Spotify har haft det tufft på USA-börsen den senaste tiden, sedan årsskiftet är aktien ned 21 procent.

Läs även: Annonsörer rusar till Spotify

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS