Joe Rogan, som retat upp Neil Young med sin podcast om covid-19-vaccinerna, ber nu världsartisten om ursäkt i ett Instagram-inlägg som publiceras av Spotify.

ANNONS

Neil Young har som Dagens PS rapporterat med hänvisning till internationella medier krävt att Spotify tar bort hans musik. Young anser att Joe Rogan ägnar sig åt att föra vidare ”desinformation” om covid-19-vaccinerna på sin podcast, som den svenska musikstreamingtjänsten tillhandahåller.

Kritiken rör bland annat en intervju som Joe Rogan publicerade i slutet av december med en känd vaccinmotståndare, läkaren Robert Malone. 

Je Rogan har också själv uttalat att han anser att unga personer inte ska vaccinera sig.

Spotify slöt ett podcast-avtal värt 100 miljoner dollar och sedan sommaren 2020 har den i omgångar hårt kritiserade och kontroversiella podcasten, ”The Joe Rogan Experience” , legat ute på Spotify.

Ledsen att han gjort sin idol rasande

The Wall Street Journal berättar nu att Joe Rogan ber Neil Young om ursäkt för att hans podcast inte varit tillräckligt balanserad i sin information om covid-19-vaccinerna.

ANNONS
ANNONS

I ett tio minuter långt videoinlägg på söndagen på Instagram säger Rogan att hans podcast vuxit utom hans kontroll – ursäkten exponeras alltså även på Spotify.

”Om jag gjorde dig förbannad, är jag ledsen”, säger Rogan apropå anklagelsen från Young om att hans podcast ”sprider falsk information” om vaccinerna mot viruset.

”Det är ett märkligt ansvar att ha så många tittare och lyssnare”, säger Joe Rogan vidare.

Han lovar att hädanefter ha gäster med olika åsikter på sin podcast-show, och tackade samtidigt Spotify för bolagets stöd och förklarade även att han är en stor fan av Neil Young.

Spotifys vd: ”Inte varit transparenta”

Daniel Ek, vd för Spotify, offentliggjorde tidigare under söndagen sina policyrutiner och medgav att fel har begåtts, berättar WSJ.

”Vi har inte varit transparenta kring de policyer som styr vårt innehåll mer allmänt. Det har blivit uppenbart för mig att vi har en skyldighet att göra mer för att ge balans och tillgång till allmänt accepterad information från de medicinska och vetenskapliga samhällen som vägleder oss genom denna aldrig tidigare skådade tid”, sade Ek i ett blogginlägg.

ANNONS
ANNONS

Spotify har däremot inte tagit bort något innehåll från Joe Rogans podcast, enligt uppgift.

Neil Young har samtidigt gjort klart att Spotify får välja:

”De kan få Rogan eller Young. Inte båda”, skriver Young i ett brev som han publicerade på sin hemsida förra veckan.

Efter att ha gjort bland andra flera världsartister upprörda kommer Spotify nu, enligt Daniel Ek, att lägga till en ”innehållsrådgivning” till alla podcastavsnitt som diskuterar covid-19, berättar Reuters.