Dagens PS

Apple släpper nyheter – Far Out 7 september

Apple släpper nyheter på Far Out 7 september
7 september blir det Far Out när Apple håller event för att släppa årets nyheter. (Foto: Pixabay)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 05 sep. 2022Publicerad: 05 sep. 2022

7 september är det dags: Apple kör sitt årliga släpp av nyheter. Eventet Far Out presenterar inte världsomvälvande förändringar, även om det händer en del med Pro-modellerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Årets största Apple-event äger rum onsdag 7 septemeber. Då presenteras Iphone 14, nya Airpods och Apple Watch Pro, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

När det gäller Iphone 14 blir det fyra modeller, två standard och två Pro, enligt Bloomberg. I år fokuserar man på större enheter, Iphone 14 med skärm 6,1 tum, Iphone 14 Plus som har 6,7-tumsskärm, 6,1-tums Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max med 6,7-tumsskärm. Ingen mini-14, alltså.

Kameran större

För standardmodellerna blir det en del hårdvaruändringar i kameran, men det är Pro-modellerna som får de stora uppgraderingarna. Iphone 14 Pro får det snabbare A16-chipet, och alltid-vaken-skärm.

Pro-modellerna får också enligt uppgift en 48-megapixel vidvinkelskamera vid sidan om en 12-megapixel ultravidvinkel-  och teleobjektivsensor. Det betyder att kameraområdet på baksidan är större på Pro och Pro Max.

Mer skärm, tunnare infattning

”Notchen” för den framåtriktade kameran byts ut vilket betyder mer skärm för användaren. Rykten säger att Iphone 14 Pro-modellerna har större batterier, och ser något större ut med tunnare infattning, skriver Bloomberg.

Iphone står för ungefär 50 procent av Apples intäkter. Och köper man en Iphone är det lätt att köpa till exempelvis Airpods och Apple Watch. De nya Airpods Pro är en uppdatering av modellen som börjades säljas 2019.

ANNONS

Apple Watch Pro för extremsport

Största nya produkten är den allra första Apple Watch Pro, som Dagens PS tidigare skrivit om. Med en större display är det lättare för användarna att se mer statistik.

Den har också större batteri och ett lågenergiläge. Apple Watch SE ser ut som 2020 års modell, men har uppgraderat från S5- till S8-chip. Processorn används också i Serie 8:s standard och Pro-modeller.

Läs även: Apple – storspelare i framtidens hälsovärld 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS