Apple är, om företaget får säga det själva, en viktig del i människors hälsa och välmående. I en rapport på drygt 50 sidor redogör man för hur viktigt just hälsofunktioner är för företagets framtid.

ANNONS

En hel rad funktioner som har att göra med hälso- och friskvård finns redan hos Apple. Du kan hålla koll på dina sömnmönster och din menscykeln, det är möjligt att upptäcka förmaksflimmer, och det är bara början.

Banbrytande funktioner

Företagets operativa chef, Jeff Williams, har huvudansvaret för Apples arbete inom hälso- och friskvårdssektorn. Enligt ett uttalande som följer med rapporten säger han att målet är att fortsätta vara innovativa när det gäller ”vetenskapsbaserat teknologi”.

”De banbrytande hälsoinnovationer vi gjort har haft som mål att riva barriärer mellan användarna och deras egna vardagliga hälsodata, mellan sjukvården och patienterna, och mellan forskarna och deltagarna i försöken”, säger Williams enligt Bloomberg.

Apple får kritik

Rapporten ses som ett svar på den kritik Apple fått. Företaget har anklagats för att inte göra lika mycket som konkurrenterna inom hälsosektorn. Trots att Apple Watch dominerar marknaden uppdateras den inte lika snabbt som konkurrenterna, enligt Bloomberg.

Säljargument i framtiden

Här håller förstås Apple inte alls med. De är banbrytande – och ska använda det för att växa under åren som kommer, om man får tro rapporten. Som Dagens PS tidigare rapporterat kommer en uppdaterad Apple Watch med bland annat en temperatursensor. Funktionen kan fungera som stöd för kvinnor för att ha koll på menscykeln. Apple jobbar också på funktioner för att mäta glukos och blodtryck.

Det är tydligt att Apple ser just hälso- och friskvårdsfunktioner som säljargument för framtida produkter. Även om företaget inte tar betalt för funktionerna ser man uppdateringarna som en skjuts för försäljning av nya enheter framöver.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ny robust Apple Watch för extremsport planeras [Dagens PS]

Läs även: Apple minskar kostnaderna – minus på börsen [Dagens PS]