Dagens PS

Ny robust Apple Watch för extremsport planeras

Iphone 14-premiär 7 september – om Apple håller schemat
Apple Watch kommer i flera nya modeller, bland annat för extremsportare med robust metallhölje, större batteri och större skärm. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 07 juli 2022Publicerad: 07 juli 2022

En ny Apple Watch för extremsport planeras, den ska ha ett robust metallhölje, större batteri och den hittills största smartwatch-skärmen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den robustare versionen av Apple Watch, som bolaget nu planerar, kommer få en skärm som diagonalt mäter cirka 5 centimeter, det är cirka 7 procent större än den Apple Watch som nu har störst skärm, det rapporterar Bloomberg.

En ny standard-Apple Watch 8 kommer behålla den nuvarande diagonala storleken som Apple Watch 7 har på skärmen, även en planerad uppdaterad version av SE-varianten kommer behålla nuvarande skärmstorlek.

Ska presenteras senare i år

Extremsportmodellen planeras att presenteras senare i år med de två andra modellerna. Skärmupplösningen kommer vara 410 x 502 pixlar och skärpan kommer vara densamma som på befintliga modeller.

I Apple WatchOS 9 lades nya fitnessfunktioner in, inklusive multisportträning och förbättrad intensitetsspårning under träning, den större skärmen skulle kunna användas för att visa mer träningsstatistik eller information samtidigt, det skriver Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Rykte: Nästa Apple Watch larmar om du får feber

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS