En ny Apple Watch för extremsport planeras, den ska ha ett robust metallhölje, större batteri och den hittills största smartwatch-skärmen.

ANNONS

Den robustare versionen av Apple Watch, som bolaget nu planerar, kommer få en skärm som diagonalt mäter cirka 5 centimeter, det är cirka 7 procent större än den Apple Watch som nu har störst skärm, det rapporterar Bloomberg.

En ny standard-Apple Watch 8 kommer behålla den nuvarande diagonala storleken som Apple Watch 7 har på skärmen, även en planerad uppdaterad version av SE-varianten kommer behålla nuvarande skärmstorlek.

Ska presenteras senare i år

Extremsportmodellen planeras att presenteras senare i år med de två andra modellerna. Skärmupplösningen kommer vara 410 x 502 pixlar och skärpan kommer vara densamma som på befintliga modeller.

I Apple WatchOS 9 lades nya fitnessfunktioner in, inklusive multisportträning och förbättrad intensitetsspårning under träning, den större skärmen skulle kunna användas för att visa mer träningsstatistik eller information samtidigt, det skriver Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Rykte: Nästa Apple Watch larmar om du får feber [Dagens PS]