Iphone 14 presenteras den 7 september, och släpps till kunderna ett par veckor senare om Apple gör som Apple brukar. Iphone står för hälften av företagets försäljning, och inget tyder på att kunderna försvinner trots det ekonomiska läget.

ANNONS

Världen får en första titt på nya Iphone 14 onsdagen den 7 september enligt källor med insyn, uppger Bloomberg.

Apples flaggskepp, som står för en stor del av företagets försäljning, uppdateras i en tuff tid för branschen. Med ekonomiska tumskruvar som dras åt allt hårdare drar sig kundkretsen för att lägga pengar på ny teknik – men Apple tror på Iphone 14.

Störst förändring: Iphone 14 Pro

Det har gått bättre för företaget om man jämför med andra i samma sektor under kvartalet som gått. Signaler som underleverantörerna får visar att företaget inte tror att försäljningen går ned, enligt Bloomberg.

Nya Iphone 14 blir enligt uppgifter ganska lik modell 13, även om det finns rykten om till exempel nya färger och alltid-vaken-skärm, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

De stora förändringarna blir på Iphone 14 Pro-modellerna. Där säger ryktena att det blir snabbare chip och uppdaterad kamera. ”Notchen” för den framåtriktade kameran byts ut, och det ger mer skärm för användarna.

Förbättra batteritiden

Just kamerasystemet är den största förändringen i Pro-modellerna, med en 48-megapixel vidvinkelskamera vid sidan om en 12-megapixel ultravidvinkel-  och teleobjektivsensor. Bloomberg skriver också att Apple jobbar med förbättringar för videofunktionen och batteritiden.

ANNONS
ANNONS
Iphone 14-premiär 7 september – om Apple håller schemat
Apple Watch kommer i flera nya modeller, bland annat för extremsportare med robust metallhölje, större batteri och större skärm. (Foto: TT)

Apple fortsätter med pandemistuket, och de nya produktmodellerna presenteras via ett strömmat online-event. Om allt går till som det brukar blir det mer än nya Iphone 14 som visas upp, enligt Bloomberg.

Nya Ipad-modeller

Flera nya Mac-modeller är på gång, bland annat omdesignad MacBook Air med mjukvaran Ios 16 som Dagens PS tidigare skrivit om. Flera nya Ipads är också på gång, och tre nya Apple Watch, bland annat en för extremsportare.