Jämfört med Stockholm är lägenheterna tokbilliga.

ANNONS

För motsvarande 10,8 miljoner kronor får du en sexrummare med utsikt mot både statsministern och den riktiga kungen i Norge, berättar Svenska Dagbladet som besökt den norska huvudstaden för att se hur mycket bostad det går att få för pengarna.

”Det är parkettgolv, 3,4 meter högt i tak och inredningen är modern. De totalt 136 kvadratmetrarna är uppdelade i två sektioner. Huvuddelen har tre sovrum, kök och vardagsrum, men det finns också en separat del på 37 kvadratmeter med egen ingång, kök och bad”, berättar tidningen.

2016 hade Oslo en extrem prisökning, 23 procent upp, men efter det har marknaden kylts av och de senaste tre månaderna har bostadspriserna sjunkit med 7,5 procent, framgår det.

Det är obestridligt så att du får mycket mer för pengarna på bostadsfronten i Oslo än i Stockholm.

Just nu råder dessutom köparnas marknad, uppger SvD, och förklarar att det finns fler bostäder till salu i Oslo i dag än det gjorde 2010.

ANNONS
ANNONS

I Norge är det också billigt att låna. Styrräntan ligger på 0,5 procent och räntan på bostadslån är 1,99 procent och fullt avdragsgill.

”Det finns inget land i Västeuropa där fler äger sin bostad. 84,4 procent av norrmännen gör det, mot 69,3 procent av svenskarna”, konstaterar SvD Näringsliv.