En advokat blev nyligen vräkt från sin hyresrätt i Stockholm. Mannen äger ett stort hus på Västkusten men hävdar att han bott i hyresrätten.

En advokat har blivit vräkt efter att ha hyrt ut sin hyresrätt olovligt i andra hand till sin son. Mannen har samtidigt varit folkbokförd i sin villa på Västkusten. Det skriver Hem & Hyra.

Mannen fick ett kontrakt till en hyresrätt i Norra Djurgårdsstaden 2016. Hyresvärden upptäcker i januari 2018 att mannen inte är folkbokförd i lägenheten. Han är folkbokförd i en villa på Västkusten sedan 90-talet. En villa han står som ensamägare på.

Hyresvärden säger upp kontraktet från mannen och menar att han hyrt ut den olovligt till sin son och dennes flickvän, som båda två är folkbokförda i lägenheten.

Dessutom hävdar hyresvärden att mannen inte har behov av lägenheten eftersom han har ett hus på 160 kvadratmeter.

Advokaten folkbokför sig i lägenheten 2018

Advokaten folkbokför sig i lägenheten under våren 2018 som en reaktion på uppsägningen. Han hävdar att han bor i lägenheten permanent och har villan på Västkusten som en pensionsförsäkring.

Det rör sig inte om någon olovlig andrahandsuthyrning eftersom han bor med sin son, enligt advokaten.

Hyresnämnden menar att allt pekar på att advokaten haft villan på Västkusten som permanentboende. Speciellt då mannen folkbokförde sig i lägenheten efter att hyresvärden ifrågasatt varför han inte var folkbokförd där.

Hovrätten valde nyligen att gå på hyresnämndens linje efter att advokaten överklagat hyresnämndens beslut.

Läs hela artikeln här.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Hyresvärdens hetsjakt efter svartkontrakt – anklagas för trakasserier [Dagens PS]

Vräkt efter att ha vägrat släppa in föreningen [Dagens PS]

Svensk näringslivsprofil vräks från Östermalmsvåning [Dagens PS]