Det är ingen hemlighet att techbolagen har skurit ner rejält under året där tusentals anställda sparkas. Här listas några av namnen som har minskat ner på sina personalstyrkor. 

ANNONS

2022 är ingen munter läsning för techbolagen som tvingas sparka delar av sina personalstyrkor. Under pandemin rullade det på bra för bolagen, när många människor satt hemma och tryckte på beställa-knappen, men de siffrorna har fått stryk sedan hotet om lågkonjunktur och höga räntor har tagit över under året, berättar ABC News. 

Meta sparkar 13 procent av anställda

Några av de amerikanska techjättarna som har bestämt sig för att göra sig av med sin personal är Meta som säger upp 13 procent av de anställda. Det innebär att över 11 000 får gå från företaget.

MISSA INTE: Twitters nya radikala utmanare lockar hundratusentals [Dagens PS]

Metas vd Mark Zuckerberg ska slimma ner bolaget som innebär att ”vi omstrukturerar våra team för att öka vår effektivitet”.

Elon Musk bantar ner Twitter

Även Elon Musk vill som bekant banta ner Twitter genom att sparka omkring halva personalstyrkan som uppgår till 7 500 anställda.

En annan jätte som säger upp sin personal är Amazon – där 10 000 får sparken – vilket är de största nedskärningarna ”i företagets historia”.

Betydligt blygsammare antal, men som ändå är en betydande andel av personalstyrkan, står samåkningsföretaget Lyft för som gör sig av med 13 procent eller 700 anställda. Fintechföretaget Stripe sparkar 14 procent av sin personal vilket rör drygt 1 000 personer, och lika många får gå hos Microsoft.

Kryptobranschen drabbas bland techbolagen

Det är kanske ingen nyhet att även kryptobranschen drabbas, särskilt efter kraschen av kryptobörsen FTX.

Kryptoplattformen Coinbase har redan sparkat runt 1 100 av sina anställda där medgrundaren Brian Armstrong tidigare uppgav att ”vi verkar gå in i en lågkonjunktur efter en 10+ års ekonomisk högkonjunktur”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Investerare tvekar kring techbolagen framöver [Dagens PS]

Läs även: Uppmaning till unga techbolag – bli kackerlacka [Dagens PS]

Läs även: Twitters nya radikala utmanare lockar hundratusentals [Dagens PS]