Meta säger upp 13 procent av de anställda. Det innebär att mer än 11 000 får gå från företaget. Vd:n Mark Zuckerberg lämnar själv beskedet i ett brev på onsdagen.

ANNONS

Meta har haft ett tufft år, aktien har rasat nära 20 procent och företagets kostnader ökar med nästan lika mycket. Under kvartal tre 2022 har företaget kostnader och utgifter på 22,1 miljarder dollar (drygt 238 miljarder kronor) uppger CNBC.

”I dag delar jag några av de svåraste förändringarna vi gjort i Metas historia”, skriver Mark Zuckerberg i brevet till de anställda enligt CNBC.

MISSA INTE: Nya radikala sociala medie-utmanaren lockar hundratusentals [Dagens PS]

Meta ”slimmat och effektivare”

”Jag har bestämt att storleken på vårt team ska minska med runt 13 procent, och att säga upp mer än 11 000 av våra begåvade anställda”, fortsätter han. ”Vi genomför också ett antal ytterligare åtgärder för att bli ett mer slimmat och effektivare företag genom att skära ned diskretionerna utgifter och förlänga anställningsstoppet under hela Q1.”

Metas inkomster fortsätter att sjunka, och jämfört med förra året är de 46 procent lägre. Enligt Zuckerberg kommer nedskärningarna att drabba hela företaget.

Högprioriterade områden i fokus

I september hade Meta sammanlagt 87 000 anställda. De som nu sägs upp får fyra månadslöner, plus två veckor för varje anställningsår.

I ett samtal med analytiker säger Mark Zuckerberg att företaget ska ”fokusera investeringarna på ett litet antal högprioriterade tillväxtområden” under nästa år, uppger CNBC.

Utslängda ur systemen

”Alla kommer att få ett mejl snart som klargör vad de här uppsägningarna betyder för er”, skriver Zuckerberg. ”Efter det får de som drabbas möjligheten att prata med någon för att få alla frågor besvarade och delta i informationsmöten.”

De anställda som nu sägs upp stängs ute från de flesta Meta-systemen, enligt brevet. Däremot får de behålla tillgången till e-postadresserna under dagen ”så att alla kan säga adjö”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Därför ger tech-branschen anställda sparken just nu [Dagens PS]

Läs även: Tusentals anställda ser ut att få gå på Meta [Dagens PS]

Läs även: Twitters nya radikala utmanare lockar hundratusentals [Dagens PS]