Trots att techbolagen har gjort comeback på sistone är investerare fortfarande osäkra kring dem framöver. 

ANNONS

Amerikanska techbolag har till stor del återhämtat sig på sistone där tekniktunga Nasdaq Composite visade sitt bästa resultat förra veckan sedan 2008, när investerares oro kring Feds räntehöjningar har släppt en del, skriver Wall Street Journal.

Trots de senaste uppgångarna har det under året inte varit lika muntert för Nasdaq Composite som har gått ner med 28 procent att jämföra med 16 procent för S&P 500 under 2022.

Välj techbolag med omsorg

Därför är det viktigt att välja techbolag med omsorg, om man nu vill ha med dem i portföljen framöver, menar Adam Grossman, investeringschef på RiverFront Investment Group. Det gäller att välja bolag med klara vinster och intäktsströmmar samt investeringar i molnteknik.

Han säger att det kan vara tanke att investerare i jättarna, trots att aktierna troligtvis kommer sjunka på kort sikt, men sedan öka på längre sikt. Ett sådant exempel är Apple som har gått ner 16 procent under året och kämpat hårt med leveransproblem och kinesiska lockdowns.

Dröjer med comeback

Även om inflationen är på väg ner är den fortfarande väldigt hög, och Federal Reserve lär fortsätta med räntehöjningar åtminstone under halva 2023, så därför lär det dröja ett bra tag innan techbolagen återhämtar sig ordentligt menar Rick Pitcairn, investeringschef för Pitcairn, som övervakar omkring 7 miljarder dollar i tillgångar.

Techbolagens comeback ligger långt fram i tiden och passar inte in ”i miljön under de kommande tio åren”, enligt Rick Pitcairn.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bitcoin rasar – FTX utan uppbackning [Dagens PS]

Läs även: Wall Street håller andan inför räntebesked [Dagens PS]