Dagens PS

Paradox fortsätter växa – stark delårsrapport

Paradox fortsätter växa – stark delårsrapport
Gamingföretaget Paradox har vänt den negativa trenden från 2021 och fortsätter leverera starka siffror. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 02 aug. 2022Publicerad: 02 aug. 2022

Paradox, den svenska speljätten, fortsätter leverera starka siffror efter ett svagt 2021. Delårsrapporten går i dur, och överträffar förväntningarna. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Paradox fortsätter att leverera starka siffror för 2022. Den svenska speljätten vände på steken under första kvartalet efter ett tufft 2021, något Dagens PS tidigare rapporterat. Nu fortsätter man på den inslagna vägen, och rapporterar ett starkt andra kvartal enligt ett pressmeddelande.

Överträffar förväntningar

Det svenska gamingbolaget rapporterar en omsättning på 459 miljoner kronor, upp från 403 miljoner under samma period förra året. Förväntad siffra var 444 miljoner.

Rörelseresultatet är också en positiv överraskning. Förra årets siffra var 111,4 miljoner kronor, och analytikerna förväntade sig 173 miljoner i år. Det landar det på 214 miljoner, en rejäl ökning, alltså.

Paradox ökar omsättning med 107 procent

Under de första sex månaderna 2022 är företagets omsättning 934,9 miljoner, en ökning med 22 procent jämfört med samma period 2021. Rörelseresultatet för första halvåret är 422 miljoner jämfört med 201,8 miljoner förra året – en ökning med 107 procent.

Resultatet efter finansiella poster uppgår till 420,7 miljoner (201,8 miljoner 2021), och resultat efter skatt uppgår till 338,7 miljoner kronor (165,2 miljoner).

“Valutakurserna gett medvind”

ANNONS

“Den första halvan av 2022 har vi fortsatt på vår inslagna väg och fördjupat vår strategi- och managementportfölj med bra releaser, breddat vår spelarbas och bibehållit en god kostnadskontroll”, säger vd Fredrik Wester i en kommentar.

“Samtidigt har valutakurserna gett oss ytterligare medvind”, fortsätter han. “Effekterna märks bland annat i en riktigt stark vinstmarginal om 46 procent under årets andra kvartal.”

Läs även: Saudiarabien backar Embracer med 10 miljarder 

Läs även: MGM offentliggör bud på Leovegas 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS