Dagens PS

MGM offentliggör bud på Leovegas

Amerikanska MGM har lagt ett kontantbud om 61 kronor per aktie på Leovegas.
Amerikanska MGM har lagt ett kontantbud om 61 kronor per aktie på Leovegas. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 02 maj 2022Publicerad: 02 maj 2022

MGM lägger bud på Leovegas om 61 kronor per aktie, jämfört med fredagens stängningskurs motsvarar budet en premie på 44 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det amerikanska hotell- och kasinobolaget MGM Resorts International har lagt ett kontantbud om 61 kronor per aktie på det svenska spelsbolaget Leovegas, vilket motsvarar en 44 procentig premie jämfört med stängningskursen 42,30 kronor på fredagen, det framgår av ett pressmeddelande.

MGM Resorts skriver i pressmeddelandet att de har påbörjat ett rekommenderat offentligt anbudserbjudande om 100 procent av Leovegas aktier för 61 kronor per aktie vilket motsvarar ett totalt anbudsvärde på 607 miljoner dollar, cirka 5 979,63 miljoner kronor, samt att förvärvet kommer finansieras med befintliga kontanter och förväntas bidra till MGM Resorts resultat.

Världens främsta spelunderhållningsföretag

“Vår vision är att vara världens främsta spelunderhållningsföretag, och denna strategiska möjlighet med Leovegas kommer att tillåta oss att fortsätta växa vår räckvidd över hela världen”, säger MGM Resorts vd Bill Hornbuckle i pressmeddelandet.

“Vi har nått anmärkningsvärda framgångar med BetMGM i USA, och med förvärvet av Leovegas i Europa kommer vi att utöka vår onlinespelnärvaro globalt. Vi tror att detta erbjudande skapar en övertygande möjlighet som gör att de kombinerade teamen av MGM Resorts och Leovegas kan accelerera vår globala digitala speltillväxt och fullt ut förverkliga potentialen i vår omnikanalstrategi”, fortsätter han i pressmeddelandet.

Budet löper ut i augusti

Accepttiden för budet förväntas inledas i eller omkring juni 2022 och löpa ut i eller omkring augusti 2022. Budet är villkorat av vissa regulatoriska godkännanden eller en acceptgrad på mer än 90 procent av Leovegas aktier. Förvärvet förväntas vara klart under andra halvan av räkenskapsåret 2022.

Sedan budet offentliggjorts har Leovegas aktie rusat på börsen. Vid klockan 11:45 på måndagen har aktien ökat hela 41,19 procent, till 59,75 kronor.

ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Amazon köper MGM – strömningskriget hårdnad

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS