Dagens PS

SEB: Aktie och bolagsfakta

SEB
Svenska storbanken SEB. (Foto: TT)
Frank Kummel
Frank Kummel
Uppdaterad: 26 jan. 2024Publicerad: 03 aug. 2023

SEB, Skandinaviska Enskilda Banken, är en ledande nordisk finansiell koncern som erbjuder en mängd olika finansiella tjänster, inklusive kreditgivning, kapitalmarknadstjänster, förmögenhetsförvaltning, investeringsrådgivning och betalningslösningar.

Kursgraf SEB

ANNONS
ANNONS

Banken har specialiserade avdelningar som riktar sig till olika segment, såsom stora företag, små och medelstora företag, institutionella investerare och privatkunder. 

En av de äldsta bankerna i Sverige

Bolaget grundades 1856 och är en av de äldsta bankerna i Sverige. Under de tidiga åren var banken inriktad på att stödja den svenska exportindustrin genom att tillhandahålla finansiering och handelsrelaterade tjänster.

SEB växte och expanderade över tid och etablerade sig som en betydande spelare inom den nordiska finanssektorn. Under 1990-talet genomgick SEB en omfattande omstrukturering och förvärvade flera andra banker och finansiella institutioner för att stärka sin närvaro både nationellt och internationellt. Dessa förvärv bidrog till att utöka SEB:s produktutbud och geografiska täckning.

Internationella banktjänster

Bolaget har en stark global närvaro och bedriver verksamhet i ett flertal länder runt om i världen. Utöver sina huvudkontor i Norden har SEB dotterbolag och filialer i flera europeiska länder, såsom Tyskland, Storbritannien, Polen, och Luxemburg.

Banken har också närvaro i Asien, bland annat i Kina och Singapore. Tack vare sin globala närvaro kan SEB erbjuda sina kunder internationella banktjänster, expertis inom kapitalmarknad och rådgivning om internationella affärer. 

Teknisk analys SEB

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

SEB:s produktportfölj

Banken erbjuder en bred produktportfölj som inkluderar företagslån, handelsfinansiering, investerings produkter, förmögenhetsförvaltning, betalningslösningar och konsument banktjänster. Banken erbjuder också specialiserade tjänster inom områden som kapitalmarknader, investment banking och företagsrådgivning.

SEB fortsätter att vara en betydande aktör inom den nordiska finanssektorn och strävar efter att vara en pålitlig partner och en drivande kraft för ekonomisk tillväxt och hållbar utveckling i regionen. 

Bolaget är noterat på Large Cap Stockholm.

Läs mer på bolagets hemsida här: https://sebgroup.com/sv

Läs mer om SEB

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS