Den amerikanska godisgiganten The Hershey Companys företagsjet gjorde nyligen ett besök i Buffetts hemstad Omaha i Nebraska vilket utlöste spekulationer om ett uppköp.  

ANNONS

Don Bilson, chefen för Gordon Haskett’s analysenhet, avslöjade i ett brev till klienter att det var första gången som flygplanet flög till Omaha på över ett år, rapporterar Business Insider.

Det stannade kvar i ett antal dagar vilket är tillräcklig för att påbörja förhandlingar.

Don Bilson har tidigare använt liknande resonemang för att framgångsrikt förespå affärsuppgörelser.

När Occidental Petroleums företagsjet flög till Omaha 2019, så drog Bilson slutsatsen att Buffett skulle hjälpa Occidental finansiera sitt köp av Anadarko Petroleum.

Hans slutsats stämde, Buffett köpte preferensaktier i Occidental Petroleum för cirka 10 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Godisbolag är Buffetts ”drömföretag”

Buffett har varit involverad i godisbranschen förut. Hans investmentbolag Berkshire Hathaway förvärvade företaget See’s Candies 1972 och äger dem än i dag. Buffett har kallat dem för hans ”drömföretag”.

Under finanskrisen så hjälpte han Godisjätten Mars finansiera deras köp av tuggummiföretaget Wrigley genom att bidra med 6,5 miljarder dollar.

Enligt Bilsons analys är Buffett därmed både den bästa köparen för Hershey och den enda troliga, då en potentiell köpare måste få klartecken av Hersheystifelsen som äger cirka 80 procent av alla röster i bolaget.

Buffett på jakt efter storköp

Buffett har varit på jakt efter ett storköp ett bra tag, skriver Business Insider och han beskrev Hershey som ett ”underbart företag” på Berkshire Hathaways bolagstämma 2007.

Hershey har ett börsvärde på cirka 36 miljarder dollar, vilket passar Buffetts kriterier.

Eller som han själv sa ”Äger du Coca-Cola, Snickers eller Hershey choklad; om du äger något som folk kommer att vilja ge en del av sin inkomst för att fortsätta få, och om det har relativt låga kapitalkrav så att du inte behöver plöja ner stora mängder pengar bara för att hålla takt med inflationen, det är den bästa investering du kan göra i en värld med inflation.”

ANNONS
ANNONS

 

 

Relaterade artiklar:

Warren Buffett Hoppar av Gates Stiftelse efter skilsmässan Dagens PS

Sparekonom: Sommarens tre bästa aktier Dagens PS