Vill du få guldkant på semestern ska du investera i sommarens tre bästa aktier, enligt sparekonom. Här är bolagen som får hans tips.

Vaccineringarna har tagit fart, samtidigt som börsen går lite på halvfart i sommarvärmen.

Men det är fortfarande goda tider för börsplacerare som är på alerten. Åtminstone om man får tro Avanzas sparekonom Nicklas Andersson som tipsar om sommarens tre bästa aktier i Dagens Industri.

”Det blir en oerhört intressant rapportperiod. Den kommer nog också bidra till att det blir en lite mer aktiv sommarbörs än vanligt”, säger Andersson till tidningen.

Friluftslivet i blickfånget

Han rekommenderar aktiesparare att gå på egen spaning och sondera börsläget utifrån de förändrade vanorna i pandemin med fokus på bolag som tagit höjd för den radikala omställningen.

Friluftslivet har exempelvis fått större utrymme i många människor liv, en trend som han tror kan bestå och råder dig därför att hålla ett extra öga på husvagns- och husbilsförsäljaren Kabe vars aktie enligt Di stigit med 30 procent i år.

ANNONS
ANNONS

Och på ett år uppges Kabe vara upp med hela 53,5 procent.

Men enligt Nicklas Andersson på Avanza kan aktien ha mer att ge.

”Det är det jag menar med det här skiftet, att man vänjer människor vid något nytt. Det skapas trender nu som man förmodligen kan extrapolera flera år fram i tiden”, säger han till Di och pratar även om att sektorkollegorna i USA fått en ordentlig skjuts av den nya friluftstrenden.

Dometic och Byggmax får också tipset

Dometic är aktie nummer två i raden av tips från experten. Också det ett bolag som kan surfa på campingtrenden i egenskap av underleverantör av friluftsprodukter till bland annat husvagnsindustrin, framgår det.

Slutligen hissar Nicklas Andersson byggvarukedjan Byggmax, som redan gått starkt på börsen i år.

”Vi ser hur mycket sommarstugor som köps och att många renoverar”, kommenterar han sitt val, bland annat.

ANNONS
ANNONS

Obs, Avanzas proffs säger även i artikeln att aktieråden inte är helt riskfria, men samtidigt säger ju erfarenheten att den som inte vågar inte heller har något att vinna.

Läs även: Det händer på börsen idag 22 juni [DagensPS.se] »

Läs vidare: Okänt knep för att hitta vinnare på börsen [DagensPS.se] »