Ingen investerare går säker i dag, enligt fondguru som spår att S&P 500-indexet i USA kan rasa med ytterligare 30 procent.

ANNONS

Hedgefondförvaltaren Dan Niles spår efter den amerikanska centralbanken Feds trippelhöjning av referensräntan med 0,75 procent förra veckan att det breda börsindexet S&P 500 kan falla ytterligare 30 procent till en nedgång på 50 procent, sett till den senaste registrerade toppnivån, skriver CNBC.

Sedan det välrenommerade börsindexet nådde nya rekordnivån i januari i år på 4 797 punkter har S&P 500 rasat med mer än 20 procent.

Men enligt Dan Niles finns det mer fallhöjd för det ledande börsindexet på den amerikanska aktiemarknaden, som han bedömer kommer att backa mer än någon annan förutsett.

Det investerarna borde vara mest oroliga för, anser han, är att USA:s centralbank kommer att behöva hålla räntorna högre längre än väntat.

Följden blir att S&P 500 går in i en ny björnmarknad, varnar fondgurun, enligt CNBC.

ANNONS
ANNONS

Där tillräknar han med att de stigande räntorna driver upp obligationsmarknaden mer och sänker priserna på statspapper ytterligare.

Hans egen hedgefond The Satori Fund tjänar just pengar på korta positioner i aktier – blankning – där strategin är att aktiekurserna ska gå ner i stället för upp.

Till investerare är fondproffsets råd att hålla sig till kontanter då ingen i dag kan känna sig trygg och säker på aktiemarknaden.

Läs även: Håll ut – börsen vänder uppåt igen [Dagens PS]

Läs mer: Det finns lite ljus i börsmörkret [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Han håller i yxan när börsen rasar [Dagens PS]

Missa  inte: Citigroup om börsen: Tomten kanske inte kommer i år [Dagens PS]

Läs vidare: Warren Buffet – den okända delen av hans strategi [Dagens PS]