Sigrid Therapeutics tar in ytterligare 10,6 miljoner kronor i övertecknad företrädesemission för att påskynda lanseringen av ett diabetesläkemedel.

ANNONS

Det är ett dåligt ekonomiskt läge för emissioner. Trots det avser företaget Sigrid Therapeutics att göra en riktad lansering till en begränsad kundkrets av ett nytt kosttillskott mot diabetes under 2023 som heter Sipore. Och för att lyckas med kommersialiseringen tar man nu in en övertecknad företrädesemission på 10,6 miljoner.

Det ska ses som ett bevis för att företaget tror starkt på sin produkt, menar man i ett pressmeddelande.

”Tecken på högt förtroende”

”I det rådande, finansiella klimatet är det snabba slutförandet och överteckningen av emissionen ett påtagligt tecken på högt förtroende för Sipores stora potential och för vår kommersialiseringsstrategi” säger Sana Alajmovic, Sigrids medgrundare och VD och fortsätter:

”Vid sidan av vårt kärnområde, utvecklingen av medicintekniska produkt för prediabetes, har vi identifierat tre andra lovande områden som kan skapa ett kassaflöde för företaget inom en snar framtid, nämligen kosttillskott, veterinärmedicinska produkter för katter och munhälsa. Med finansieringen kan vi nu förverkliga våra planer för vart och ett av dessa områden, ” säger Sana Alajmovic.

Vad är det för medicin?

Sipore begränsar förmågan att bryta ned livsmedel i tarmen, och på så vis kan nivåerna av blodsocker och blodfetter kontrolleras.

ANNONS
ANNONS

I huvudsak bidrar produkten till bättre blodsockerkontroll – och kan användas för att förebygga diabetes.

Företaget inleder klinisk prövning i år.

MISSA INTE: Vanliga fällan kostar pensionssparare tusenlappar varje månad [Dagens PS]

”Sigrid har fortsatt utvecklats väldigt snabbt. En kapselprodukt har utvecklats, förlanseringsprogrammet med konsumenter är avslutat och förberedelserna för världens näst största kommersiella prediabetesstudie SHINE är snart i mål,” tillägger Mattias Ankarberg, Sigrids ordförande i pressmeddelandet.

Läs mer om emissioner och ekonomi:

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Elen billigare, men inflationen fortsätter i åratal [Dagens PS]

Europa kan slippa lågkonjunktur [Dagens PS]

Galna äggpriset: Nasdaq varnar för ”äggflation”  [Dagens PS]