Bioinvent får en investering i form av riktad emission på 31 miljoner kronor, för sitt arbete med antikroppar mot cancer i blodet.

ANNONS

Läkemedelsföretaget Bioinvent skriver i ett pressmeddelande att de säljer 836,478 akier till en teckningskurs om 37:40 kronor styck, efter att man utvalts som parner i ett samarbete mot cancer i blodet – Leukemia & Lymphoma Society’s Therapy Acceleration Program (LLS TAP).

31 miljoner kronor

Totalt landar investeringen på 3 miljoner dollar, eller 31 miljoner svenska kronor, i den riktade investeringen. Priset motsvarar stängningskursen på börsen i tisdags.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Cancer i blodet

Syftet med LLS TAP är att påskynda utvecklingen av blodcancerbehandlingar.

”Vi ser fram emot ett nära samarbete med LLS. Deras omfattande och unika nätverk av patienter och Key Opinion Leaders i USA kommer bidra till att ytterligare utöka våra kliniska program för BI-1206 och BI-1808 inom blodcancer”, skriver Martin Welschof, vd för företaget.

ANNONS
ANNONS

Fakta: Bioinvent


BioInvent International AB är ett bioteknikföretag i klinisk fas baserat i Lund, inriktat på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande, first-in-class-antikroppar för cancerterapi. Bolaget har för närvarande fyra läkemedelskandidater i fem pågående kliniska fas 1/2-studier för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer.

Läs mer om mediciner och emissioner:

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Ny medicin mot diabetes redo för klinisk prövning [Dagens PS]

Stopp för hemkörning av läkemedel [Dagens PS]

Elen billigare, men inflationen fortsätter i åratal [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Europa kan slippa lågkonjunktur [Dagens PS]

Galna äggpriset: Nasdaq varnar för ”äggflation”  [Dagens PS]

Vill stoppa miljöfarliga läkemedel i dagligvaruhandeln [Dagens PS]