Dagens PS

Efter Viaplays genomklappning: Börsveckan ser köpläge

Börsbolaget Viaplay har tappat 99 procent av börsvärdet senaste året men nu tror tidningen Börsveckan på en uppgång och rekommenderar köp.
Viaplays börskurs har under senaste året förintats men nu ser tidningen Börsveckan en chans till köpläge (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Denmark/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 18 mars 2024Publicerad: 18 mars 2024

99 procent ned är Viaplays börsfacit senaste året. Nu ser dock Börsveckan chans till ett köpläge för den riskvillige.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Streamingbolaget Viaplay (börskurs Viaplay) har ett fruktansvärt år bakom sig väl så dramatiskt som någon av tv-kanalens mest rafflande tv-serier.

Tvingades till miljardemission

Oerhört brutalt är ett annat sätt att beskriva det med Aktiespararnas Sverre Lintons ord.

Det handlar om som för så många andra bolag som gått dåligt på börsen under det senaste åren om en allt för hög skuldsättning i förhållande till kassaflödet.

“En trög hemmamarknad fick ledningen att sikta på att erövra världen, med dystert resultat”, skriver den ansedda analystidningen Börsveckan, som tar sig en närmare titt på bolaget i veckans nummer.

Börsnedgången startade reden sommaren 2023 men accelererade när Viaplay offentliggjorde att man tvingades till en kris-emission i miljardklassen för att rädda bolagets existens.

ANNONS

Senaste nytt

“Kan bli bra över tid”

Nu kanske pusselbitarna är på plats för en vändning.

ANNONS

Dels övertecknades emissionen kraftigt vilket oftast är ett gott tecken. Dels har nu ett antal insynsköp börjat komma till i strykaktien.

Och nu ger alltså Börsveckan tummen upp för Viaplay:

“Viaplays balansräkning har sanerats och den tidigare ledningen har bytts ut, över tid kan det bli bra och det är dags att trycka på köpknappen”, resonerar tidningen enligt Nyhetsbyrån Direkt.

I börsöppningen stiger Viaplay-aktien från låga nivåer med runt 7,5 procent.

Bland övriga aktier som Börsveckan synar i veckans upplaga så får Securitas(börskurs Securitas) en köpstämpel. Däremot sätter tidningen avvakta på Stille(börskurs Stille) och Cint(börskurs Cint).

Börsveckan instämmer också med tidningen Affärsvärldens råd om att teckna veckans börsdebutant Karnell som går till börsen på fredag.

Läs mer:

Börsveckan städar portföljen – en in, en ut. Dagens PS

ANNONS

Börsveckan: Temporärt fall – köp aktien! Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS