Warren Buffetts kollega, 99-årige Charlie Munger, pratar om det försprång som BYD har i Kina mot den amerikanska biltillverkaren.

ANNONS

Berkshire Hathaway-tungviktaren och Warren Buffetts parhäst, superinvesteraren Charlie Munger, berättar om favoritaktien BYD under Daily Journals virtuella årsmöte, som gick av stapeln på onsdagen.

Under de senaste tio åren har aktien i den inhemska och kinesiska elbilsdominanten BYD, skriver CNBC som rapporterar om Mungers utspel, stigit med mer än 600 procent.

Berkshire Hathaway har förstås inte varit sena att utnyttja tillfället utan har kontinuerligt tankat aktien, som på förekommen anledning blivit dyrare.

MISSA INTE: Pensionärer får det tuffare – trots att överskottet växer till 1300 miljarder [Dagens PS]

Charlie Munger: Ganska bra avkastning

Berkshire initiala investering är nu ”värd cirka 8 miljarder dollar eller kanske (9 miljarder dollar) Det är en ganska bra avkastning”, konstaterar Warren Buffetts mångårige investeringspartner, som är vice ordförande i investeringskonglomeratet Berkshire Hathaway.

ANNONS
ANNONS

Munger tillägger att det höga priset på BYD-aktien gör att ”lilla BYD” i dagsläget är mer värt än hela den tyska biljätten Mercedes.

Charlie Munger fick under arrangemanget frågan, skriver CNBC, vilken elbilstillverkare han föredrar som investering: Tesla eller BYD?

”BYD ligger så mycket före Tesla”

”Tesla sänkte förra året sina priser i Kina två gånger. BYD höjde sina priser. Vi är direkta konkurrenter. BYD ligger så mycket före Tesla i Kina … det är nästan löjligt”, blev hans svar.

BYD räknar med en vinstförbättring på cirka 1 200 procent (!) på helåret 2022, jämfört med 2021.

Det förväntade rekordresultat för fjolåret väntas bli 16,3 miljarder yuan (2,4 miljarder dollar), uppger CNBC.

ANNONS
ANNONS

”BYD tjänade förra året mer än 2 miljarder dollar efter skatt i bilbranschen i Kina. Det är otroligt det som har hänt”, anser Munger som samtidigt deklarerade att han beundrar Teslas vd och grundare Elon Musk, som han menar är ”begåvad”.

Läs även: Kinesiska BYD ska bygga fabrik i Europa [Dagens PS]

Missa inte: Charlie Munger: ”Världen drivs av avund, inte girighet” [Dagens PS]