Dagens PS

Börsintro: Gin-aktien gör debut till midsommar

Får det lov att vara lite gin till midsommar i år? Möjligheten finns för den aktieintresserade i alla fall att bli delägar ei det svenska gin-märket som nu berättat att man gör börsdebut lagom till midsommarhelgen.
Får det lov att vara lite gin till midsommar i år? Möjligheten finns för den aktieintresserade i alla fall att bli delägare i det svenska gin-märket som nu berättat att man gör börsdebut lagom till midsommarhelgen.(Foto: Jonas Nilsson/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 12 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

Sill och nubbe är väl det som flest av oss förknippar med midsommar. Trots det väljer det prisbelönta svenska gin-märket nu att tajma sin börsdebut till storhelgen om bara en vecka.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hernö Gin har på knappt 13 år lyckats bli en av världens mest ansedda och prisbelönta dryckesmärken i sin kategori.

“Vi gjorde ett bra resultat”

Nu berättar Härnösandsföretaget i ett pressmeddelande att man satsar på att göra börsentré på First North-listan om sju dagar den 19 juni.

”Hernö Gin har sedan starten visat upp god lönsamhet varje år och har under de senaste åren haft en stabil tillväxt. En notering av Hernö Gins aktier är ett naturligt och viktigt steg för att fortsätta den starka och positiva utvecklingen av företaget, både på den svenska marknaden och internationellt. Vi gjorde ett bra resultat under Q1 så det känns naturligtvis roligt att få gå ut och berätta om vår notering med så fina siffror”, säger Emma Edfors, bolagets vd i en kommentar.

Det svenska dryckesundret – en god investering?

Hur står det till med den svenska dryckesbranschen? Den här veckan möter Dagens PS Nadja Karlsson på Spritmuseum och förhör oss om trender och lönsamhet inom det svenska dryckesundret.

Hernö Gin startade Sveriges första gindestilleri år 2011 genom grundaren Jon Hillgren verksam i byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten.

ANNONS

Senaste nytt

Ett års säljförbud för gin-företagets storägare

Hillgren är i dag bolagets styrelseordförande och är givetvis glad över den stundande börsnoteringen.

ANNONS

”Det är med stolthet som jag får vara med om ytterligare en stor händelse för Hernö Gin när vi går mot Nasdaq First North och notering av det bolag som jag startade för drygt 13 år sedan. Från starten 2011 har fokus alltid varit högsta kvalitet på våra produkter och tack vare det har vi idag en mycket stark position på vår marknad. Nu ser jag fram emot nästa del av Hernö Gins historia och är glad att vi gör det möjligt för fler att vara en del av den”, säger Hillgren i pressmeddelandet.

Inga nya aktier kommer att emitteras i börslistningen enligt Hernö Gin i den snabbnotering som nu görs bara en vecka från offentliggörandet.

Bolaget har i dag cirka 4500 ägare och de större ägare har förbundit sig att inte sälja under det första året på börsen.

Hernö Gins omsättning uppgick till till cirka 51,1 miljoner kronor med ett resultat före skatt på cirka 10,2 miljoner kronor enligt bolagets egna uppgifter.

Läs mer:

Södermalm har fått en exklusiv ginbar. Dagens PS

Så mycket sprit får du gårdshandla 2025. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS