Alecta-ägda First Republic Bank ”ser över alternativ” efter att ha rasat i förhandeln på Wall Street. Ett av alternativen är enligt Bloomberg en försäljning.

ANNONS

First Republic Bank, som har Alecta som majoritetsägare, ser nu över strategiska alternativ enligt källor med insyn uppger Bloomberg på torsdagen.

MISSA INTE: Larmet: IMF varnar för Sverige – bolån är boven [Dagens PS]

Konkurrenter intresserade

Den amerikanska nischbanken har rasat i värde sedan den drogs med i efterdyningarna av Silicon Valley Banks kollaps, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Enligt Bloombergs anonyma källor finns det intresse från större konkurrenter, men än så länge finns inget beslut om försäljning.

Aktien fortsätter rasa

I ett uttalande från söndagen säger den Alecta-ägda banken att man har mer än 70 miljoner dollar i outnyttjad likviditet från bland annat Fed och JP Morgan för att finansiera verksamheten.

Trots det fortsatte aktien att rasa med 21 procent på onsdagen, och låg när New York-börsen stängde på 31,16 dollar (329,87 kronor), den lägsta kursen på ett decennium.

Alecta förlorar miljarder

När detta skrivs 15.15 på torsdagen har raset fortsatt med ytterligare dryga 30 procent.

Det svenska pensionsbolaget Alecta har redan förlorat många miljarder på investeringarna i amerikanska nischbanker, och det ser alltså inte ut att vara slut på förlusterna än.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Alectas vd om fiaskot i USA: ”Ett misslyckande” [Dagens PS]

Läs även: Svenska pensionsbolaget i krismöte efter miljardkrasch [Dagens PS]