ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Svenska pensionsbolaget i krismöte efter miljardkraschen

Uppdaterad: 13 mars 2023Publicerad: 13 mars 2023
pensionsbolaget
Alectas vd Magnus Billing. (Foto: TT)

Svenska pensionsjätten Alecta sitter sedan i morse i krismöte och lokala myndigheter i USA har tagit kontroll över Signature Bank.

ANNONS
ANNONS

Pensionsbolaget Alecta är storägare i kryptobanken Signature Bank, som enligt medieuppgifter i USA nu desperat söker en köpare till verksamheten, skriver Di.

Det svenska pensionsbolaget har inte bara investerat tungt i kraschade Silicon Valley Bank utan är också storägare i Signature Bank.

MISSA INTE: HSBC köpte krisande storbanken för en brittisk pund

Bankkollapserna största i USA:s historia

Där uppges den svenska pensionsjätten ha investerat 3,2 miljarder kronor och sitta med innehav på omkring 2,8 miljoner aktier, enligt Di som berättar att Alecta även äger drygt 7,1 miljoner aktier i banken First Republic.

ANNONS
ANNONS

Alecta uttalar sig

“Vi måste fundera på vad vi har gjort fel i det här avseendet – om vi nu har gjort något fel. Det måste vi ta oss en rejäl funderare på”, sa Magnus Billing, vd och tillförordnad kapitalförvaltningschef på Alecta, till Di under fredagen.

Bankkrascherna i USA är de största i landets historia och sedan klockan 8.30 i morse sitter Alecta i krismöte med anledning av det som hänt, framgår det i Di.

Vill du veta mer om allt från hushållsekonomi och världsekonomi? Klicka här för att ta del av vår fiffiga nyhetstjänst, helt gratis!

Läs även: Alecta kan förlora 9 miljarder i bankkraschen

Missa inte: HSBC köpte krisande storbanken för en brittisk pund

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här