Analytikerna på JP Morgan pekar ut sitt favoritland för börshandel just nu och menar att aktier är ”rekordbilliga” i landet. 

ANNONS

Det är mot Japan som börsinvesterare i första hand borde rikta sina blickar under rådande börsklimat, enligt den amerikanska investmentbanken JP Morgans analytiker.

Aktier i Japan är på ”rekordlåga nivåer”, anser JP Morgan, berättar CNBC som uppger att bankjätten även anser att aktiemarknaden i Europa är billig.

”Euroområdet är bland de bäst presterande regionerna i år. Vi uppgraderade euroområdet i slutet av förra året och utnyttjade dess kraftiga underprestation”, deklarerade analytikerna på JP Morgan i en not den 4 oktober, som refereras i artikeln.

Europa bedöms stå starkt i återhämtningen och proffsen konstaterar att EU satsat 900 miljarder dollar på återtåget av ekonomin.

Värderingarna attraherar i Japan

I valet av aktier anser börsguiderna på bankgiganten att det är mer tacksamt att lägga krutet på inhemska aktier i euroområdet än att stuva portföljen med internationella aktier.

ANNONS
ANNONS

När det gäller Japan fortsätter aktier där att kännetecknas av ”rekordbilliga värderingar”, enligt JP Morgans analytiker, som slår fast att värderingarna är ”attraktiva”.

Bedömningen är att japanska företag har stark motståndskraft vid kriser.

Både i Europa och Japan har investmentbanken positionerat sig med en övervikt av aktier, framgår det vidare.

Lång lista av heta aktietips

Här är aktierna som ånjuter bankbjässens förtroende i Europa: Flyghafen Zurich, JCDecaux, Pirelli, Ryanair, Hugo Boss, Adidas, HelloFresh, Admiral Group, Roche, Carrefour, CaixaBank, Poste Italiane, Merlin Properties, Commerzbank, Ashtead Group, Deutsche Telekom, CRH och Prysmian.

I Japan hissas Suntory Beverage and Food i forskningssektorn, men även finnsbolaget Mitsubishi UFJ och fastighetsbolaget Tokyo Tatemono är med på heta listan.

Läs även: Credit Suisse: Höstens 7 bästa aktier [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fem aktier för fjärde kvartalet [Dagens PS]

Läs också: Bankjättar: Köp aktier nu – inflationen går över [Dagens PS]

Missa inte: Tipset: Köp aktien i kapitalförvaltarjätten Blackrock [Dagens PS]