Goldman Sachs plockar ut fem aktier som kan slå snittet och trotsa förväntningarna. Utgångspunkten är att säkerheter ökar i pris när börsen går ned och stagnerar.

ANNONS

Goldman Sachs utgår ifrån att det kan bli ett “relief rally” kring vissa aktier när börsen går ned, skriver CNBC.

För att ta fram aktier som håller genom det kommande kvartalet har banken först gått igenom de 25 aktier av 1000 vars riktkurs ligger högst för de kommande fyra kvartalen. Man har sedan undersökt hur de egna analyserna förhåller sig till Thomson Reuters consensus index.

Tanken är att åstadkomma ett så brett konsensus som möjligt i rekommendationerna.

Det här är de fem utvalda aktierna.

Uber

Goldman tror på att plattormen Uber kan bli nästa tech-företag som når Large Cap-listan, med en uppsida på 37 procent under det kommande året. Det är 20 procent högre än Thomson Reuters consensus. Goldmans analytiker Eric Sheridan motiverar det med att balansen mellan utbud och efterfrågan snart kommer att balansera priserna på på resandet. Det kommer snart att leda till vinstmarginaler motsvarande nivåerna före pandemin.

Bank of America

Banken kommer att tjäna på ökad värdepappershandel och ökande priser på värdepapper. Goldman Sachs tror på en värdeökning på sju procent, vilket är något lägre än Thomson Reuters.

Signature Bank

Lånegraden kommer att öka vilket gynnar banken. Därför tror Goldman Sachs på 15 procents uppsida,

ANNONS
ANNONS

Lowe’s

Lowe’s ha tidigarelagt sina säsongsinköp, vilket leder till en bättre positionering på marknaden än på länge.Goldman Sachs tror på 12 procents värdeökning.

Yeti

Yeti har ”den bästa varumärkespositioneringen i klassen”, enligt Goldman Sachs.

Läs också:

Credit Suisse: Höstens 7 bästa aktier
Sex aktier för oktober månad
Aktier för dig som vill ha del i kryptosektorn