Vill du imponera på de där hemma med sommarens godaste drink? Testa då att slänga ihop en hemmagjord caipirinhan. Café har bjudit på receptet.

Caipirinhan är Brasiliens nationaldrink som först uppstod på landsbygden. Man kan experimentera med måtten och själv gå efter den mängd alkohol, socker och lime man känner för. Istället för strösocker kan man ta råsocker, för en ännu mer vuxen smak.

Ingredienser:

½ tsk strösocker (eller råsocker)

4 st limeklyftor (cirka en halv lime totalt)

60 ml cachaça 

Gör så här:

Sommarens godaste drink är inte särskilt komplicerad. Ta fram en cocktailshaker och häll i limeklyftorna och sockret. Muddla för att få fram limesmaken från skalen. Häll sedan i cachaça och en rejäl mängd is. Skaka i cirka fem sekunder. Servera vätskan osilad med limeskalen och isen i ett whiskeyglas och toppa eventuellt med färsk mynta.

ANNONS
ANNONS

Receptet kommer från Adrienne Stillmans bok Spirited  – Cocktails From Around the World och har delats av Café. 

Läs mer: Bästa röda boxarna just nu