Stockholm har två av världens bästa barer

Uppdaterad: 01 jan. 2022Publicerad: 01 jan. 2022
Tjoget
Stockholmsbaren Tjoget tar plats för sjätte året i rad på listan över världens bästa barer. (Foto: The World’s 50 Best Bars)

På listan The World’s 50 Best Bars hamnar två Stockholmsbarer. Veteranen Tjoget håller sig kvar för sjätte året i rad och får sällskap av Lucy’s Flower Shop.

ANNONS
ANNONS

The World’s 50 Best Bars är barvärldens motsvarighet till Michelinstjärnor och i veckan presenterades listan i London, skriver Café.

Det är även den brittiska huvudstaden som kan stoltsera med de två bästa barerna i världen – Connaught Bar och Tayēr + Elementary.

Stockholm kniper två platser

Det finns 17 länder med på listan där Sverige numera kniper två platser – båda i Stockholm – med Lucy’s Flower Shop som ligger på Birger Jarlsgatan och hamnar på 35:e plats, och Hornstullsbaren Tjoget som hamnar på 40:e plats.

Tjoget är med på listan för sjätte året i rad.

“Det känns lika exalterande varje år. I en värld som förändrats, en jury som bytts ut, föryngrats och blivit 50/50 män kvinnor, är vi fortfarande kvar. Det är ett tecken på kvalité på väldigt många plan. Kul att alla gillar oss”, säger medgrundaren Andreas Bergman.

Listan röstades fram av The World’s 50 Best Bars Academys 600 medlemmar mellan mars 2020 och september 2021.

Läs även: Krogarnas omsättning upp 50 procent – på en vecka

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.